Majsanna bakar
Idag blev det bakning i majsannas kök.
Fyra filmjölkslimpor efter recept från programmet "Leila bakar.
Har gjort dom tidigare och de är riktigit goda och dessutom enkla att göra. Ingen jäsning alls eftersom det bara är bakpulver och bikarbonat i.
Här kommer receptet till en limpa:
4.5 4.5 dl filmjölk
1 1 dl mörk sirap
1 1 dl vetekross
1 1 dl rågkross
1 1 dl havregryn
2.5 2.5 dl grovt rågmjöl
3 3 dl vetemjöl
1 1 dl linfrön
1 1 dl solrosfrön
1.5 1.5 tsk salt
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 tsk bikarbonat
2 2 tsk brödkryddor
1 1 dl hasselnötter
1 1 dl torkade fikon (har jag uteslutit)
1 1 dl russin

Fyra filmjölkslimpor efter recept från programmet "Leila bakar.
Har gjort dom tidigare och de är riktigit goda och dessutom enkla att göra. Ingen jäsning alls eftersom det bara är bakpulver och bikarbonat i.
Här kommer receptet till en limpa:
4.5 4.5 dl filmjölk
1 1 dl mörk sirap
1 1 dl vetekross
1 1 dl rågkross
1 1 dl havregryn
2.5 2.5 dl grovt rågmjöl
3 3 dl vetemjöl
1 1 dl linfrön
1 1 dl solrosfrön
1.5 1.5 tsk salt
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 tsk bikarbonat
2 2 tsk brödkryddor
1 1 dl hasselnötter
1 1 dl torkade fikon (har jag uteslutit)
1 1 dl russin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Receptet kommer från recept.nu

Kommentarer
Trackback