Julförberedelserna fortsätter

Idag har det blivit köttbullar.
 Men jag förstår inte varför jag aldrig kan göra runda köttbullar. De blir liksom trekantiga...
Men i alla fall. Använde mig av ett nytt och annorlunda recept i år.
I receptet ingår kapris, rosmarin, grönpeppar och senap.
Väldigt goda!

Varsågoda. Här kommer receptet:

1 gul lök 
smör till stekning
2 1/2 dl standardmjölk 
1 1/4 dl ströbröd 
1 dl kapris 
1 msk hackad färsk ­rosmarin 
1 tsk grönpeppar 
1 kg kalvfärs 
3 msk dijonsenap 
2 ägg
(eventuellt 1 tsk chiliflakes) 
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Skala och finhacka löken.
Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Låt svalna.
2. Blanda mjölk och ströbröd. Låt stå och svälla en stund.
3. Finhacka kapris och rosmarin, krossa grönpepparen.
4. Häll kryddorna tillsammans med mjölkblandningen i en bunke och rör om.
5. Tillsätt färs, senap och ägg samt eventuellt chili­flakes (hoppa över om barnen är känsliga för starkt). Vispa ihop med elvisp eller arbeta kraftigt för hand till en jämn smet. Salta och peppra.
6. Rulla en köttbulle och provstek. Smaka av om det behövs mer kryddor eller ­senap. Rulla sedan små bullar och stek i smör. Se till att de är ­genomstekta - eller stek till hälften och frys in för att sedan ­stekas färdigt på julafton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback