På väg

Sitter just nu på tåget mot Göteborg. Fick till en 1klass-biljett så nu dricker jag gratis te och äter gratis frukt. Dessutom fritt internet. Då gäller det ju att passa på.

Ska på en tredagars utbildning i förflyttningsteknik. ska bli väldigt intressant. Jag kan väl redan en del av det men utbildningen ska även fokuera på hur man undervisar vårdpersonal och det har jag saknat.

Det ska bli så skönt att komma till Göteborg. Det är nästan som att komma hem. När jag vara på konferensen i Stockholm för några veckor sen var jag nervös föör att inte hitta. Men idag är jag helt lugn. Kommer kliva av tåget och veta exakt var jag ska någonstans. Dessutom är det helt lugn i morgonbitti att hitta dit utbildningen ska vara.

Dessutom ska det bli väldiigt roligt att bo hos och träffa M, J och A. A är ju vårt fadderbarn och vi har inte setts sedan nyår. Tror nog att han växt sedan dess.
Undrar om jag blir populär hos honom när jag har lite hemlisar med mig...


Ystra kor

Eftersom jag ska till Göteborg på kurs veckan som kommer och M kommer efter på fredag så blev det en tur med Baltazar ner till landet igår.
Då passade vi på att åka i ottan för att hinna se pappa släppa ut korna.
Många glada skutt blev det på korna när de fick komma ut på grönbete.

Vi hann även med att plocka en rejäl bukett med gullvivor som vi sedan satte på mammas grav.  Precis när vi kommit till platsen där vi skulle plocka gullvivorna så öppnades naturligtvis himlen och regnet öste ner. Jag vägrade dock gå hem innan jag fått ihop en bukett. När vi väl kom hem var det bara att hänga jacka, byxor och strumpor på tork...






Kalvarna hade också fått komma ut.

Sen blev det som vanligt lite naturbilder.






Hos mamma


Hur lättlurad tror livsmedelsföretagen att jag är?

Sedan ett tag tillbaka går det en tv-reklam på tv där två barn och en mamma är i affären. Pojken vill att mamman ska köpa Danoninoyoghurt. "Nä inte i dag" säger mamman. Då läser den snusförnuftiga tjejen i familjen på förpackningen att yohurten innehåller vitaminer, proteiner, inga konserveringsmedel och naturliga färgämnen. Desstom säger hon att den rosa färgen kommer från rödbetor. Mamman går då med på att köpa produkten.

HALLÅ!!!!!
Om en produkt har tillräckligt med till exempel jordgubbar så behövs inte rödbetsextrakt i för att få "rätt" färg.

Innehållsförteckningen på en av deras yoghurtar är enligt deras hemsida:
Kvarg (skummjölk, grädde, löpe, färska ostkulturer), socker, fruktpuré (6%) (jordgubb, banan, aprikos), modifierad stärkelse, surhetsreglerande medel (kalciumcitrat, citronsyra, natriumcitrat), koncentrerad rödbetssaft, aromer, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl/guargummi, karragenan), vitamin D.

Mums det låter ju jättegott med både guarkärnmjöl och modifierad stärkelse. För att inte tala om den koncentrerade rödbetssaften...

Nu har visst livsmedelsindustrin kommit på att vi inte vill ha tillsatser och försöker alltså nu lura oss med att rödbetssaft är en jordgubbsyoghurt är naturligt.

Bojkotta all mat med onödiga tillsatser!!!

Sommartecken

I flera dagar har jag hört dom.
Tittat ut genom fönstret för att se dom.
Men inte lyckats.

Idag såg jag dom. Svalorna! Det är verkligen ett sommartecken för mig.

Ett tag sen senast

Tiden går utan att det blir några inlägg på bloggen. Antagligen beror det på att det just nu inte händer så mycket i mitt liv.

Man jobbar på så gott det går, men den här veckan har varit lite jobbig. I måndags fick vi veta att företaget enligt en tidningsartikel har dålig ekonomi. Tankarna började ju naturligtvis vandra, men förhoppningsvis är det inte så allvarligt så artikeln vill påtala.
Får se vad vd:n har att säga när han kommer till oss i veckan.

I torsdags var jag på mitt andra utbildningstillfälle under maj månad. Den här gången var det hjälpmedelsmässan i Linköping. Hann vara på fyra intressanta föreläsningar på fyra timmar och så gick jag en liten stund på mässan också.

På min lediga dag i tisdags var vi på ikea och kom hem med lite småt och gott. Bland annat ett vitrinskåp, glas, grytlappar och en matta till vardagsrummet.

Nära-döden-upplevelse

Idag har jag varit med om en nära-döden-upplevelse.
Jag och mannen har varit ute och sprungit!!
Jag har inte varit ute och sprungit sedan jag bodde hemma på landet och det är har jag inte gjort sedan 1997.

Rundan vi tog var på fyra kilometer, men var så säkert. Jag sprang inte hela vägen, utan med jämna mellanrum blev det powerwalk istället.

Trots nära-döden-upplevelsen ska vi försöka att fortsätta med detta.

Nu är sommaren här

Svensk färskpotatis, sill och snaps. Det är sommar.
Snapsen fick bli i äggkopp då våra snapsglas fortfarande är nerpackade i kartong efter köksrenoveringen.

Hjärnan blev full

Igårkväll kom jag hem efter två intensiva dagar på At-forum. 950 arbetsterapeuter under samma tak under två dagar bidrar till många nya kontakter och kunskap.

Under dessa två dagar hann jag med 12 föreläsningar som handlade om allt ifrån äldres intresse av att använda internet till hur man som personal får igång en bakgrupp på ett äldreboende. At-forum innehöll också en utställning med olika företag inom branschen. Tyvärr var det många företag som inte var där på grund av lågkonjunkturen. Men ett antal pennor, godisar och informationsmaterial slank ner i konferensväskan.

Samtidigt som jag hade ett späckat schema för att hinna med alla föreläsningar så fick jag inte missa förmiddagskaffe, lunch med kaffe och eftermiddagskaffe. Restaurangen alla åt på lyckades att servera 950 hungriga gäster oerhört fort. Väldigt imponerad.

Hemresan med Sj innehöll naturligtvis signalfel. Typiskt Sj.

Nästa utbildningstillfälle blir nästa torsdag. Då i Linköping.

Packad och klar

Nu är jag redo för den första av tre utbildningstillfällen den här månaden.
I morgon åker jag till Stockholm och Älvsjömässan på At-forum. Ett mecka för arbetsterapeuter med många olika föreläsningar och företag som ställer ut.
Två dagar med späckat schema. Har gjort ett schema över vilka föreläsningar jag ska lyssna på. Tror att det blev 12 stycken till slut.
Boende på hotell blir det också i morgonkväll och naturligtvis en perfekt hotellfrukost på torsdag.

Våren är härlig

I helgen var vi på landet igen. Det gäller att passa på när naturen är som finast. Vi åkte i fredag, men då var det tyvärr lite kallt och blåsigt trots att himlen var klarblå.
I lördags var det 60årskalas för svärmor med mycket god mat och fika. Innan kalaset var vi hos mamma och gjorde fint inför hennes 66årsdag.

Naturligtvis blev det lite bilder också.

Tulpanerna blommar.


Och även pärlhyacinterna


Sådden på pappas åkrar är på väg upp.


Baltazar skulle givetvis med när vi plockade gullvivor. Det blev en lång promenad för honom.


Mamma fyller 66 år i morgon.

Sköna maj

Här har det varit bloggtorka ett tag. Har liksom inte funnits något att rapportera.

Men är det maj och jag önskar alla en riktigt skön 1 majhelg.

Vi åker snart till landet.