Hur lättlurad tror livsmedelsföretagen att jag är?

Sedan ett tag tillbaka går det en tv-reklam på tv där två barn och en mamma är i affären. Pojken vill att mamman ska köpa Danoninoyoghurt. "Nä inte i dag" säger mamman. Då läser den snusförnuftiga tjejen i familjen på förpackningen att yohurten innehåller vitaminer, proteiner, inga konserveringsmedel och naturliga färgämnen. Desstom säger hon att den rosa färgen kommer från rödbetor. Mamman går då med på att köpa produkten.

HALLÅ!!!!!
Om en produkt har tillräckligt med till exempel jordgubbar så behövs inte rödbetsextrakt i för att få "rätt" färg.

Innehållsförteckningen på en av deras yoghurtar är enligt deras hemsida:
Kvarg (skummjölk, grädde, löpe, färska ostkulturer), socker, fruktpuré (6%) (jordgubb, banan, aprikos), modifierad stärkelse, surhetsreglerande medel (kalciumcitrat, citronsyra, natriumcitrat), koncentrerad rödbetssaft, aromer, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl/guargummi, karragenan), vitamin D.

Mums det låter ju jättegott med både guarkärnmjöl och modifierad stärkelse. För att inte tala om den koncentrerade rödbetssaften...

Nu har visst livsmedelsindustrin kommit på att vi inte vill ha tillsatser och försöker alltså nu lura oss med att rödbetssaft är en jordgubbsyoghurt är naturligt.

Bojkotta all mat med onödiga tillsatser!!!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Tack för kryapådig-hälsningen :)



Och ja, man ska alltid vara kritisk till reklam..är sällan så bra som det låter...tyvärr...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback