Perfekt början på semestern


Äntligen här

Nu är den här.
Den man pratar om hela året.
Sommarsemester.
Kändes skönt att tala in meddelandet på telefonen "Åter torsdag den 30 juli".

När man ser väderprognosen är det ju ännu skönare. 25 -30 grader!! kan ju knappast bli bättre.

Nu gäller det att njuta.

En dag närmare...

En dag närmare semester
En dag närmare konkurs

Semesterkänning

Haft ledig dag idag.
Drog iväg till Sörsjön med brassestolar och hela kittet.
Blev till och med ett bad.

Kunde till och med tänka bort alla tankar om konkurs.
Precis vad jag behövde.

Två jobbdagar kvar till semester!

Har jobb - har inget jobb. Det är frågan.

Jobbar nu sista veckan innan jag går på semester.
Frågan är bara om jag har något jobb att gå tillbaka till om fyra veckor.
Företaget går back, inte ens Vdn vet om det blir konkurs.
Blir det konkurs och kommunen tar över äldreboendena så lär jag rycka all världens vägg, då jag är anställd efter att det privata bolaget tog över och i den kommunala verksamheten finns det inga arbetsterapeuter.

Arbetslusten har helt försvunnit, men jag har bara tre dagar kvar till ledigheten.
Om jag sedan kan koppla av på semestern är en annan sak.

Om jag förlorar det här jobbet kommer jag aldrig att hitta en lika bra och givande jobb och inte en jobb med lika hög lön.

Skit också.

Stiltje

Dagarna går och inget blir skrivet på bloggen.

Midsommar är över för det här året. Den innehöll det mesta som en midsommar ska innehålla. Allt i lagom doser, blandat och mixat i en skål.
*Sill och potatis
*Jordgubbstårta
*Sol
*Regn
*Bilkö genom Söderköping
*Kyla
*Snaps
*Ombyte till varmare kläder

Tyvärr blev det ingen blomsterkrans i håret i år. Orkade inte tillverka någon och det var för dyrt att köpa. På Blomsterlandet skulle de ha 225 kronor för en krans. Det tyckte jag var lite magstarkt.

Var dock hos mamma och satte dit en blombukett.

Still going strong

Bröllopsskumpan smakar gott fortfarande, men nu är sista flaskan snart slut.


Så här såg det ut när skumpan användes på riktigt, 15 september 2007.

Foto: Charlotta Engström

Äntligen kompost

När vi bodde i Göteborg 1998-2004 hade vi hela tiden sortering av kompost och vanliga sopor. Även miljöhus med övrig insamling fanns på gården.

När vi flyttade till Norrköping 2004 var det inte så. Komposterbart slängdes i vanliga soporna och ville man sortera glas, metall med mera så fick man slänga in skräpet i bilen och köra några kilometer för att bli av med det.

Men nu!! Äntlligen!!! Idag kom vår bostadsrättsförenings miljöhus i drift. Så idag har vi invigt det med att slänga kompost, glas, metall, plats och kartong. 

Norrköping är alltså minst 11 år efter i utvecklingen när det gäller kompostering.

Känns skönt att äntligen kunna sortera komposterbart också och dessutom slippa åka bil för att slänga det andra skräpet.

Utnyttjat min rättighet

Ja, på förmiddan var vi och röstade. I vallokalen var det bara vi två och tre valförrättare. Väldigt lugnt alltså.
Är inte så insatt i Eu-parlamentet, men jag tycker ändå att det är viktigt att gå och rösta. Har man röstat har man ändå påverkat resultatet, även om det kan kännas som en droppe i havet.

Nu är det bara att vänta på resultatet.

Fast i fällan

Innan vi påbörjade köksrenoveringen sa alla "Det där med lister och annat småpill, det brukar inte bli kvar förän efter två år"
Nej, det kommer inte hända oss!!

Oj, vad fel man kan ha.
Nu har det gått ett halvår sedan köket revs ut och fortfarande saknas några golvlister, utfyllnad från överskåpen ut till taket och gardiner.

Jag skulle kanske inte varit så kaxig i början, men nu är det ju snart semester så då kanske jag ska hinna/orka åka till en tygaffär och se om det finns nåt snyggt.


Något snyggt köpte jag däremot när jag var i Göteborg förra veckan. Hade kollat in varenda affär i Norrköping efter just en sån här ljuslykta. När jag inte hittade någon här i stan vittjade jag internet och hittade affären
Marrakech design. Däe fanns den!! Nu står marrakechlyktan i ett hörn av köket.


En stund med Maja

Efter några månader tillbaka har jag en personlig tränare i vardagsrummet tre gånger i veckan.

Visst känner man sig fånig när man hoppar och skuttar framför tvn, men något måste det ju ge eftersom jag både blir trött och svettig efteråt.

Maja är alltså den personliga tränaren i spelet My fitness coach till Nintendo wii.  Där skapar man sin profil och sedan skapar Maja träningen.

Smidigt, enkelt och faktiskt ganska roligt.


Nationaldag med jordgubbar

Vad kan vara mer svenskt än svenska jordgubbar och mjölk.


Utbildning, Liseberg och choklad

Sedan i söndagskväll är jag tilbaka på ostkusten. Hela förra veckan var jag i Göteborg. Först var det utbildning tisdag till tordag och sedan var det bara ledighet och nöjen.

Jag bodde hos J, M och A. A som är vårt fadderbarn var lite blyg när jag kom men det gick snabbt över och snart   kallade han mig  "nanna" hela dagarna.

Varje dag efter utbildningen passade jag på att uppleva mitt gamla Göteborg. Första dagen hamnade jag på teaffären vid Kungsportsplatsen för att köpa teet Kopparmärra. Dag två gick jag en sväng i Haga och blev väldigt sugen på att köpa de berömda stora Hagabullarna. Detta fick dock vänta till tredje dagen då jag köpte hem två bullar. Vi tre orkade äta upp en bulle tillsammans!

På fredan kom M ner till Göteborg för att umgås. På lördan var det ju kalasväder så då blev det först en utflykt till lilla delsjön och sedan till Liseberg. jag är inget för att åka karuseller så jag satsade på godishjulen i stället. Och det gav god utdelning. En påse chips, två rullar center och en stjärnvinst på tobleronehjulet vilket innebar två kilo toblerone!!
 
Nu är jag tillbaka på jobbet och idag kändes det väldigt segt. Ska bli skönt med semester snart.