Skam den som ger sig!!!

Länge nu har jag letat efter ett par stövlar. Hade nästa gett upp när jag idag hittade ett par som passade och till och med var sköna. Dock var de lite över budget, men det struntade jag i!!


Nu kan advent och julen komma


Hata hata hata

Hur många stövlar ska man behöva prova innan man hittar några som är sköna, i rätt storlek, inte är för dyra, och är i skinn.

Har varit på jakt efter ett par nya stövlar länge nu. Senast nu i eftermiddag var jag en sväng på stan. Tror jag provade 10 par stövlar, men inga passade.

Jag får helt enkelt fortsätta att gå i mina gympaskor.

Nytt bakverk

I förra veckans Ekoklåda fick vi sötpotatis.
Vad gör man med såna??
Madeira-fantaster som vi är kom vi på de ganska snabbt. Vi gör ju naturligtvis Bolo do caco.

Bolo do caco är ett runt, platt bröd som man ofta får på restaurangerna på Madeira. De serveras lite varma och med massor av vitlökssmör.

Började leta på nätet för att hitta ett recept och på Lata mammans receptblogg hittade jag ett som vi använde.

Här är receptet:
500 g sötpotatis
5 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
Ca 14 dl vetemjöl special

Skär potatisen i bitar och koka den mjuk i vatten. Pressa med purépress eller mixa den sedan. Tillsätt 2 dl av vattnet, kallt så potatisen svalnar. Tillsätt sedan resten av vattnet(ljummet) samt jäst och salt. Rör därefter i mjölet lite i taget tills degen blir fast. Låt den jäsa på varm plats 1 timme.

Arbeta degen smidig, den är rätt klibbig så ta rejält med mjöl. Dela den i två bitar och forma varje bit till en rulle som skärs i 10 bitar. Rulla bullar och kavla därefter ut varje bulle till ca 2 cm tjocklek. Lägg på plåt och låt jäsa 1 timme till. Grädda dem sedan i 225 grader ca 15 min.



Vi åt dom nästan direkt när de kom ut ur ugnen med egengjort vitlökssmör till.
Mums!! Nästan så man trodde att man var på Madeira igen!

Trodde vi var klara men inte

Förra veckan blev vi klara med köket.
Igår fick vi veta att så inte är fallet.
Vi har nämligen skickat in en reklamation angående vår bänkskiva till Ikea och igår fick vi meddelande om att vi får en ny. Detta innebär att de nuvarande skivorna måste bort tills leveransen av de nya kommer.
Alltså mer stök i köket.

Det vi klagade på var att vår bänkskiva är så känsligt för allt. Det vi klagade mest på var att det uppstod fyra vita fläckar efter att vi lagt lummet, nybakt bröd på bämkskivan. Brödet hade först stått och svalnat på spisen och sedan lades de i en varsin handduk på bänkskivan.
Kan tycka att en bänkskiva ska klara av sådant. Och det tyckte nu Ikea också.

Vi är tveksamma om vi vill ha en precis likadan skiva igen. Så i morgon åker vi till Ikea för att kolla om vi kan tänka oss någon annan färg.


Äntligen ur fällan

Igårkväll blev så äntligen köket helt klart.
Vi började att renovera köket 1 advent förra året. Sedan har det varit lite
småpill kvar, men nu äntligen!!

Bilder från graven

I lördags var vi ju naturligtvis hos mamma för att sätta dit ljus och en specialgjord gravdekoration. De "vanliga" gravdekorationerna som finns att köpa överallt är så vansinnigt tråkiga så en florist här i stan specialgör en till oss.
Som vanligt blev den jättebra.

Alltid lika konstigt att behöva åka till kyrkogården för att besöka lilla mamma.


Foto: Syster


Foto: Syster