Nytt bakverk

I förra veckans Ekoklåda fick vi sötpotatis.
Vad gör man med såna??
Madeira-fantaster som vi är kom vi på de ganska snabbt. Vi gör ju naturligtvis Bolo do caco.

Bolo do caco är ett runt, platt bröd som man ofta får på restaurangerna på Madeira. De serveras lite varma och med massor av vitlökssmör.

Började leta på nätet för att hitta ett recept och på Lata mammans receptblogg hittade jag ett som vi använde.

Här är receptet:
500 g sötpotatis
5 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
Ca 14 dl vetemjöl special

Skär potatisen i bitar och koka den mjuk i vatten. Pressa med purépress eller mixa den sedan. Tillsätt 2 dl av vattnet, kallt så potatisen svalnar. Tillsätt sedan resten av vattnet(ljummet) samt jäst och salt. Rör därefter i mjölet lite i taget tills degen blir fast. Låt den jäsa på varm plats 1 timme.

Arbeta degen smidig, den är rätt klibbig så ta rejält med mjöl. Dela den i två bitar och forma varje bit till en rulle som skärs i 10 bitar. Rulla bullar och kavla därefter ut varje bulle till ca 2 cm tjocklek. Lägg på plåt och låt jäsa 1 timme till. Grädda dem sedan i 225 grader ca 15 min.



Vi åt dom nästan direkt när de kom ut ur ugnen med egengjort vitlökssmör till.
Mums!! Nästan så man trodde att man var på Madeira igen!

Kommentarer
Postat av: Cecilia från Barn Ombord

Vilka underbara orkidéer du har!

Jag har letat länge efter en blogg där jag kan hitta tips och idéer om hur man på bästa sätt pysslar om dom vackra blommorna.

Hur gör du för att få dom så fina och har du några "tips för säsongen"?



/Cecilia



ps. finns du på Bloglovin så att man kan följa din blogg?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback