Nytt år

Önskar alla ett gott nytt år.

Helt förslappad

Har den här julen blivit helt förslappad känner jag.
Ätit alldeles för mycket gott, sovit alldeles för mycket, bloggat alldeles för lite, hängt i soffan mest hela tiden.

Idag fastnade vi till och med framför tvn när filmen Bortspolad gick. En animerad barnfilm som faktiskt var ganska underhållande. Hade man orkat så hade man stängt av tvn och gjort något annat mer vettigt istället.

Men men, i morgon är det jobbardag igen. Tillbaka till verkligheten. I alla fall i två dagar, sen är det ju ledighet igen.

Julen över för den här gången

Julen är över.
I år var vi som vanligt på pappa på landet och i år blev det verkligen en vit jul!
Var ute och fotograferade lite på förmiddagen och vilka härliga bilder det blev. Solen kom fram lite grann också vilket gjorde bilderna ännu bättre.

På juldagen var all snö på träden borta då det var regna och plusgrader.

På julafton var vi ju naturligtvis hos mamma också. Där fick vi skotta bort en hel del snö innan vi kunde tända ljus.

Jullunchen blev som vanligt hos svärföräldrarna.












Foto: Syster Yster

GOD JUL

Önskar alla läsare en riktigt GOD JUL!!


Stad i ljus

Efter diverse julklappsinköp igår begav vi oss ut i mörkret, snön och kylan för att kolla in en del av de ljusinstallationer som finns i stan.

Änglar på Hamnbron


Fontän i Järnvägsparken


Ljuskrona under Gamle bro


Nr två

Nu har jag tagit sputa nummer två mot svinet.
Jag som klassas som riskgrupp med nedsatt immunförsvar behöver två sprutor.
Så nu hoppas jag att jag slipper få någon knorr.

Pepparkaksbak

Har idag bakat pepparkakor med egengjord pepparkaksdeg.
Vilket skillnad på smak på riktiga pepparkakor mot den deg jag brukat köpa i butik.

Förstår inte  varför jag inte gjort egen deg tidigare, för det är ju knappast avancerat.
Receptet jag använt är det som min mamma alltid gjorde.

75 gram smör
1 dl sirap
2½ dl socker
1 dl vatten
½ msk ingefära
½ msk kanel
½ msk nejlikor
7½ dl vetemjöl (ca 450 gram)
½ msk bikarbonat

Smält smör och rör sedan ner socker och sirap. När det kallnat tillsätt vatten och kryddor. Blanda bikarbonat och mjöl. Rör ner mjölblandningen i övriga smeten. Låt degen vila i kylen till nästa dag.
Grädda i 225 grader i ca 5 minuter. Detta recept ger ca 120 normalstora pepparkakor.


Nedräkningen har börjat