Dagens låt

Kent - Månadens erbjudande
från EP "The hjärta & smärta"

En extra timme

Nu är det ett par dagar sedan jag skrev något, men nu idag har man ju en timme extra att göra saker på. Gick upp halv nio. Ställde tillbaka klockan en timme och helt plötsligt hade jag gått upp jättetidigt. Vad göra med den timmen?? Jag bakade blåbärsmuffins. Så när M vaknade blev det frukost med nybakt muffins. Riktigt lyxigt.

Har sedan lyssnat på Kents nya EP. Riktigt bra faktiskt. Men den stora frågan är: Hur kunde Daniel Lindström vinna Bästa svenska artist på Nordic music awards när Kent var nominerad i samma kategori? Jag är helt oförstående.

Dagens låt

Drömmar med Olle Ljungström

Jag blir långsam

Morgonbestyren är färdigavverkade och klockan är nästan halv elva. Jag blir väldigt långsam och sävlig när jag är arbetslös. Allt tar lång tid och jag hamnar lätt framför det där internet...

Hur ska jag klara av att jobb på fredag och vara på jobbet kl 8.30. Idag hade jag ju knappt gått upp så tidigt.

Planerna för dagen är att utrota ohyra på mina orkideér, hämta Baltazar som varit hos pappa ett par dagar. Senare i kväll kommer dessutom A med den smörgåstårta som blivit över när hon bjudit kollegorna på sitt jobb. Mums!

Guide i arbetslöshetens vardag

Åter en dag i arbetslösheten. Dock har det hänt en positiv sak idag. Min Chef på mitt gamla jobb ringde och frågade om jag kunde jobba en dag i veckan från november till mars. Utan att tveka svarar jag ja. En dag i veckan är alltid bättre än ingenting alls. Det är som vikarie bara att tacka och ta emot.

Idag och igår har jag haft sällskap av M som varit hemma och varit sjuk. Lite sällskap och jag har guidat honom i hur en arbetslös dag ser ut för mig :-)  Tex har jag lärt honom att man kan sitta och fånstirra rakt in i väggen i en kvart utan att det gör något. Skulle man göra det på jobbet skulle ju varken chef eller kollegor bli glada.  Dessutom är det en väldig tur att det finns dator och bredband, annars skulle det bli änmer stirrande in i väggarna.
Oh vilken frihet jag har.

Men i morrn är jag åter ensam på dan och få då prata med mig själv om livets upp- och nedgångar.



Tack Olle Ljungström

Nu är jag online igen efter en helg i Göteborg. Den stora höjdpunkten var naturligtvis lördagens spelning med Olle Ljungström på konserthuset.  Det var två timmar av härlig stämning både i lokalen och inom mig. Olle är känd för att ena gången har en kanonspelning och andra gången ha en kass spelning. Den här var väl något mittemellan. Han glömde bort texten och var allmänt vimsig, men det är det som är grejen när man ser Olle spela. Lite grisen i säcken.
Hans gitarist Heniz Liljedahl är en otrolig duktig artist han också. Det är han som får styra upp föreställningen när Olle ballar ur... Och det gjorde han med bravur.


Men trots allt: Tack Olle och Heniz för en bra spelning. Hoppas vi ses igen. Om inte tidigare så på mitt bröllop, då ni ska spela.

Olle Ljungström: Nu kommer jag!

Knappt ett dygn kvar!!! Denna månads stora händelse! Olle Ljungströms spelning på Konserthuset i Göteborg.
Okej, jag låter lyriskt och det är jag också.

Vad är då så speciellt med Olle så att man åker 40 mil för att se en spelning? Svårt att säga egentligen, men hans låtar är bara bäst. Hans låttexter får en att tänka efter på livets mening och annat väsentligt och oväsentligt här i livet.
Dessutom är han en helskön person som skiter i vad andra tycker att han ska göra. Han lever sitt liv för att det just är sitt, om han ska citera en av hans låttexter.

"om det fanns tid att stoppa tiden så drack jag sprit och njöt av friden" ur "hur långt kan det gå"


Olle, here I come

Dagens låt

Mornings eleven  med The magic numbers

Dags för dagens äventyr

Då har jag vaknat till liv idag också. Idag lyser i alla fall solen och det gör att dagen känns lättare. Jag är en sån människa som trivs när solen lyser och när det är mulen och regn går in i dvala.

Dagens arbetslöshetsschema är mer full än igår. Hela dagen består i stort sett av att jag ska köra ner katten till pappa på landet (7 mil) då vi ska til Göteborg och OlleLjungström i morgon. Baltazar tycker inte om att vara ensam så länge som det skulle bli. Men på landet trivs han, när han väl är där. De senaste gångerna vi åkt bil med honom har han både kissat ner sig och även gjort andra större grejer. STackars katt! Och stackars mig som måste sanera!


Senare ikväll gäller det att packa vad vi ska ha med oss för kläder till Göteborg. Jag är aldrig så bra på det. Vi ska vara borta en natt och jag kommer väl packa som om vi skulle vara borta fyra nätter.

Nu är det dags att packa Baltazars saker: Mat och medicin.

Dagens låtcitat

"jag har en tanke: och en pistol
min lilla mamma: min viol
som är mitt allt just nu"

"Det betyder ingenting"
Olle Ljungström
Skiva: Det stora kalaset

En timme kvar...

...av torsdagen. En torsdag då det inte har hänt så väldigt mycket. Det är väl först när M kommer hem från jobbet som jag blev lite social. Första gången idag som jag pratar öga mot öga med en annan människa. Under dagen har jag dock pratat en del med mig själv och med katten.

Den närmaste planen nu är att bli trött så att jag kan gå och lägga mig snart.

Åter en dag av arbetslöshet

Nu är kvällen stax här och vad har jag gjort denna arbetslösa dag. Inte mycket faktiskt. Klarade tidigare i eftermiddag av att gå de där tre kvarternen till posten och hämtade paketet som väntade där. Sedan tvingade jag mig själv att gå lite längre innan jag vände hemåt igen. Tanken gick då vad alla andra människor på Kungsgatan hade fär ärenden. Många var studenter, det ser jag på långt håll. Dessutom var de på väg till eller från campus. De har helt klart något att göra om dagarna. Och kvällarna med för den delen. Studentlivet är inget jag saknar.  I dagens samhälle  hjälper det inte att vara välutbildad, man blir arbetslös i alla fall. Jag har 155 högskolepoäng, men jag är arbetslös ändå.

En sak som är väsentlig har jag gjort idag och det är att jag pratat med SBAB om vårt lån vi ska ta till vår nya bostadsrätt som vi ska flytta till 1 januari. Perfekt läge att skaffa lån nu när räntan är som bäst.

Det jag ser fram emot är lördagens tripp till Göteborg där jag och M ska på Olle Ljungströms spelning i Konserthuset. En mer underbar artist får man leta efter. De texter han skriver går inte att jämföra med någon annan.
En sak är bestämt när det gäller mitt bröllop: Olle Ljungström ska spela i kyrkan och på festen!

Dagens låt

Fanfanfan med Thåström

Segt som sirap

Varför skulle jag bli arbetslös lagom när hösten kom? Dimman ligger tät, termometern orkar inte långt upp på plus.
När jag jobbade klagade jag på det och nu när jag är ledig och kan göra vad jag vill så vill jag inte göra någonting...

Har tvättat en maskin tvätt. Det var ju inte särkilt jobbigt och tog ju bara en minut av min tid. Resten klarade ju maskinen själv.

Det jobbiga är att det kommit en avi från posten att det finns ett paket där. Usch, då måste jag byta om och gå ut i det hemska vädret. Det är ju så långt till posten (eller snarare ica). Tre kvarter tror jag att det är.

Första inlägget

Här kommer mitt första inlägg i min blogg. 
Är just nu arbetslös och tänkte med denna blogg skildra min vardag med allt vad det kan innebära. Kom just på att jag inte ens har bäddat sängen än. Har bara suttit framför datorn och surfat. Bäst att ta tag i den här dan också.