10 år sedan diskoteksbranden

Idag är det tio år sedan diskoteksbranden i Göteborg.
Då för 10 år sen blev jag väldigt berörd av händelsen. Jag hade inte jag kände som blev drabbad men ändå mådde jag dåligt..

Då bodde vi i Göteborg, bara ett par spårvagnshållplatser ifrån Backaplan, men den natten det hände var jag hemma i Östergötland.
Minns så väl att min mamma kommer och väcker mig när hon hört om händelsen på radio och tv och frågar "Är det nån fest M varit på?". Då går genast plusen upp till 300. Slänger mig på telefonen och ingen svarar... Snacka om att jag blev nervös, men ju mer jag ser på inslagen på tv inser jag att det förmodligen inte är någon fest som M varit på.

Men varför svarar han inte??

Jag ringer och ringer. Jag blir mer och mer nervös och till slut svarar M. Han förstår inte alls varför jag är upprörd. Han hade under natten inte kunnat sova på grund av två saker. För det första hade han blivit störd av utryckningsfordon utanför fönstret och dels hade fulla kompisar busringt på natten.

Därefter kunde jag i alla fall lugna ner mig. Min kära M var inte drabbat. Bara trött efter en natts dålig sömn.
Några dagar senare kände jag att jag behövde åka till Backaplan för att lägga en blomma. Så efter skolan hoppade jag av spårvagnen några hållplatser tidigare och gick till närmaste blomaffär. De hade de senaste dagarna haft många kunder som köpt en ros för att lägga vid brandplatsen.

Väl vid platsen var det otroligt rörande. Unga tjejer och killar satt vid halvet av blommor och grät, höll om varandra och pratade. Det var helt omöjligt att förbli oberörd.

Havet av blommor, små lappar, ljus och andra minnessaker var gigantiskt. Mycket folk som lade ner en blomma eller bara stannade till en minut i tystnad.

Så idag, 10 år efter katastrofen, tänker jag på de som var med på festen, de som dog, de som förlorade sitt barn, syster eller bror.

Vår lägenhet är kändis

Satt bänkad för att se programmet "Dom kallar oss kändisar". I dagens program skildrade de Håkans Hellströms Göteborg.
Föst var han vis Långedrags paviljong. Där kände jag igen mig då jag var barnflicka där i  närheten. Sedan fortsatte de till Högsbohöjd. Vårt hyreshus och vår lägenhet syntes säkert i tv i 3 sekunder!!
Vår lägenhet är kändis!!!

Detta program var en bra uppvärmning inför lördag då det blir konsert med Håkan Hellstöm i Flygeln. Inte missa!!

Mycket klös blir det

Vår kära katt gör av med en klöspelare varje år ungefär. Så igår var det åter dags för en ny.

Här hjälper han till att bygga ihop den.


Förkylningen biter sig fast

Förkylningen vägrar att ge sig. Sitter här med en snorig näsa och en hostig hals. Dessutom har jag lyckats smitta ner M också... Det var giftiga baciller jag fick tag i.

I morgon börjar min sista vecka i Nyköping. Skönt att slippa pendla så långt, samtidigt som det är tråkigt att lämna alla härliga arbetskamrater. Misstänker att jag kommer ha massor att göra den här veckan eftersom jag var sjuk hela veckan som gick.
Sedan kommer jag ha två välförtjänsta veckor ledigt innan jag börjar på mitt nya jobb.

Äntligen har den kommit

Nu har äntligen min nya mobiltelefon kommit. En Sony Ericsson K660i
Enligt webbutiken jag köpte den ifrån skulle det ta 2-7 dagar. Det tog 17 dagar!

Har nu på eftermiddan gjort en del inställningar så nu börjar jag komma överens med den.

Jag tackar min familj för bidraget jag fick till den i födelsedagspresent.


Nån bättring snart eller?

Undrar om förkylningen vill ge med sig snart. Började känna av den i måndagskväll. Har varit hemma från jobbet igår och idag och kommer nog vara det i morgon också.

Känns som jag inte riktigt har tid att vara sjuk då jag bara ha en vecka kvar på mitt gamla jobb och jag vill ju hinna avsluta och städa undan mina grejer.  Sammtidigt känns det bättre att bli ordentligt frisk innan jag går tillbaka och smittar ner alla kollegor och alla pensionärerna på mina äldreboenden.

Just nu känns det som jag går till jobbet på fredag.

Konsten att göra av med 26 500 kronor

Idag har vi varit och beställt de vitvaror som vi ska ha till nya köket.
Det blev Elgiganten som gick vinnande ur
striden.

Så vips var vi 26 500 kronor fattigare, men istället har vi ny häll, ugn, fläkt och side-by-sidekyl att snart montera i vårt nya kök.

Måndag och semester

Idag är det måndag och jag sitter fortfarande i morgonrock. Har semester i dag, tralala!!!
Eftersom jag snart slutar mitt gamla jobb ville jag ta ut mina kvarvarande semesterdagar. En sån dag blev det alltså idag. Jätteskönt!!! Vädret kunde dock ha varit lite bättre.

Snart är det dags för renovering

Helgen vecka 48 blir det kaos i vårt kök.
Allt förutom golvet ska rivas ut och bytas. Köksskåpen är just nu årgång 1957, vilket vi börjar tycka är lite omodernt.
Har varit på Ikea och kollat kök ett antal gånger det senaste året men nu är det alltså ett datum bestämt.
Hela tiden fram till nu har jag velat ha ett ekkök, men nu har vi gjort en helomvändning så nu är det svart som gäller. Hoppas verkligen att det blir bra.

Igår var vi till alla vitvaruaffärer och kollade in ugn, induktionshäll, fläkt och side-by-side kyl. När man säger att man vill ha alla dessa grejer så får man perfekt service. Alla utarbetade ett paketpris med en viss rabatt. Prisförslagen vi fick ligger mellan 24 000 till 36 000 kronor. Just nu lutar det åt att det blir elgiganten så går vinnande ut striden. Deras pris ligger på ca 26 000 kronor.
Mycket pengar men det kan det vara värt.

Majsanna bakar

Idag blev det bakning i majsannas kök.
Fyra filmjölkslimpor efter recept från programmet "Leila bakar.
Har gjort dom tidigare och de är riktigit goda och dessutom enkla att göra. Ingen jäsning alls eftersom det bara är bakpulver och bikarbonat i.

Här kommer receptet till en limpa:

4.5 4.5 dl filmjölk
1 1 dl mörk sirap
1 1 dl vetekross
1 1 dl rågkross
1 1 dl havregryn
2.5 2.5 dl grovt rågmjöl
3 3 dl vetemjöl
1 1 dl linfrön
1 1 dl solrosfrön
1.5 1.5 tsk salt
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 tsk bikarbonat
2 2 tsk brödkryddor
1 1 dl hasselnötter
1 1 dl torkade fikon (har jag uteslutit)
1 1 dl russin


Längtan tillbaka

I mars var vi på vår bröllopsresa till Maldiverna. En helt underbar vecka. Nu har jag återskapat en del av den känslan jag hade där med hjälp av de snäckor som jag plockade på våra vandringar runt Kuredu.


Höst








Trött trött trött

Har tappat stinget lite när det gäller att uppdatera bloggen. Det kanske är åldern som gör det...
All tid går åt till att jobba känns det som.

I söndags beställde jag i alla fall en ny mobiltelefon. Fick ju ett bidrag till den när jag fyllde år. Hoppas att den kommer i postlådan snart.