Äntligen kompost

När vi bodde i Göteborg 1998-2004 hade vi hela tiden sortering av kompost och vanliga sopor. Även miljöhus med övrig insamling fanns på gården.

När vi flyttade till Norrköping 2004 var det inte så. Komposterbart slängdes i vanliga soporna och ville man sortera glas, metall med mera så fick man slänga in skräpet i bilen och köra några kilometer för att bli av med det.

Men nu!! Äntlligen!!! Idag kom vår bostadsrättsförenings miljöhus i drift. Så idag har vi invigt det med att slänga kompost, glas, metall, plats och kartong. 

Norrköping är alltså minst 11 år efter i utvecklingen när det gäller kompostering.

Känns skönt att äntligen kunna sortera komposterbart också och dessutom slippa åka bil för att slänga det andra skräpet.

Kommentarer
Postat av: Candy

Oj, så efterblivet av kommunen att inte ha en kompost förrän nu! Men så är det även i Solna. Fast de har förstås inte ens funderat på att skaffa kompost än.



Här i Sollentuna har de lyckligtvis sopsortering. Bara lite förvirrande för min pojkvän som bott i Solna att lära sig allt nytt. =P

Postat av: Therése

Hmm... det beror nog på var i Norrköping man bor. Jag bodde tidigare (år 2005-2008) vid Rådhuset/strömmen och där hade de haft kompostering och en miljöstation i åratal. Nu bor jag i nybyggd lgh i Farsta söder om Sthlm och även här har vi detsamma.

2009-06-09 @ 14:59:16
URL: http://www.hanky.se/therror
Postat av: Charlotta

hm..du har just fått mig att börja kämpa för en kompost!!:) Sopsortering har vi dock haft hela tiden vi bott här.

Just nu håller de på att installera bredband, haha, det om nåt måste väl vara efter!!!

2009-06-11 @ 10:35:25
URL: http://lovejade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback