Rapport från Madeira

Lovade en rapport från semester på Maderia. Ska försöka välja ut några bilder av de 550 vi tog.

Maderira bjöd de första dagarna på ganska mulet väder men det var ändå inte kallt. I alla fall inte i Funchal, men på andra ställen på ön pendlade temperaturen mellan åtta till 20 grader vilket gjorde det lite svårt att klä sig rätt.

Överallt var det grönt och frodigt så här på våren. Rosor, änglatrumpet, kallor, jakarandaträd blommade så vackert.


Motion fick vi också då vi tre dagar hade vandringar inplanerade. Första dagen blev det levada Dos torrnos och levada do bom successo. Totalt gick vi i fyra timmar. Såg många fina vyer och miljöer.

M gående längs levada dos tornos

Vattenfall längs levada do bom successo

Efter den fyra timmar långa vandringen gick vi till det anrika Reids för att äta Afternoon Tea. Vi tog på oss våra finaste kläder då de har klädkod på Reids. Kommer nog aldrig att äta så dyrt afternoon tea igen (28 euro/pers), men oj, vad gott det var.


De förljande fyra dagarna hade vi hyrbil och hann med att se väldigt mycket av ön. Bland annat Porto moniz, den västligaste punkten Ponta do pargo, Boca da encumeada 1007 meter över havet där vi kunde se både nord-och sydkusten. Dessutom vandrade vi i Rabacal längs levadan 25 Fontes. Vi besteg även högsta toppen på Maderia, Pico Ruivo på 1861 meter över havet.


Det stora vattenfallet i slutet av Levada 25 Fontes


I Porto Moniz var det blåsig, mulet och lite kallt. Ingen badade i havsvattenbassängen...


Vandringen upp till Pico Ruivo var häftig. På 1861 meters höjd hamnade vi ovanför molnen. Strålande sol men bara 8 grader varmt, men under vandringen blev det varmare och snart så gick vi i kortärmat. Oerhört häftigt att gå ovanför molnen. Jag var frestad att hoppa ut och gå på dom. De såg så mjuka och sköna ut.


Äntligen upp på toppen. M beundrar utsikten.

Semesterns sista dag åkte vi på Val-och delfinsafari. Valar fick vi tyvärr inte se, men delfiner dök upp runt båten redan efter 20 minuter. Otroligt häftiga djur.




Vi hade korta stunder också tid att ligga stilla... Vid hotellpoolen.

Kommentarer
Postat av: Mia och John

Åååhh!! Vill mä!!

2009-04-11 @ 13:08:15
Postat av: Snokis

Ser ju väldigt fint ut! Och snyggt golv på balkongen också.

2009-05-04 @ 22:38:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback