En tur med kulturhistoria och shopping

Idag behövde våra kroppar vila sig från solen. Har tillbringat de senaste fyra dagarna på stranden, men idag blev det istället en biltur i närområdet.
Första stoppet var Rejmyre glasbruk. Där kollade vi i fabriksförsäljningen samt kikade in för att se glasblåsarna utföra sig jobb. For sedan vidare, på brusvägar, till Hävla kvarn och Hävla hammarsmedja. Vid kvarnen var det inte så mycket att se men vid hammarsmedjan var det fin och i en av byggnaderna fanns det mycket gamla föremål, som använt när smedja var i bruk, att titta på.


Vi forsätter på grusvägarna i flera mil (känns det som i alla fall). Till slut kommer vi fram till Brevens bruk. Och, tänk där fanns en restaurang så då passade vi på att äta. Man vet ju aldrig när man kommer till ett så stort samhälle som har en restaurang nästa gång.

Nästa stopp blev Vingåker  factory outlet. Oj, vad kläder de hade. Märkeskläder till rabatterade priser. Dock tyckte jag att även de rabatterade priserna var dyra. Jag hittade dock ett bord där det var rea. Hittar ett par jeans från Tiger för 300 spänn. Ordinarie pris i "vanlig" butik var 1495 kronor. Ganska nöjd med det priset faktiskt.


Vi kunde inte hålla oss från bad idag i alla fall. Stannade längs vägen mellan Vingåker och Katrineholm vid en sjön som heter Viren. Hoppar i vattnet och det svalkar knappt. Så varmt i vattnet!

När vi kommer till Katrineholm är vi glassugna och eftersom syster inte är hemma fick det bli en glass på stan istället.
Sedan var det bara raka spåret hem igen.

Om vädret tillåter i morgon blir det nog stranden igen.




Kommentarer
Postat av: Charlotta

Låter som en mysig tripp! Aldrig varit på någon av platserna. kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback